PAAUKOK

Bliss simbolių kalbos seminaras

Bliss simbolių kalba yra viena iš alternatyvių augmentinės komunikacijos kalbų (AAC), kuri taikoma dirbant su negalią turinčiais asmenimis Islandijoje, Švedijoje ir kitose šalyse. Švedijoje ši kalba taikoma dirbant su prieglobsčio prašytojais bei Ukrainos karo pabėgėliais. Prasidėjus Rusijos invazijai Ukrainoje, Bliss simbolių kalba buvo skubiai išversta į ukrainiečių kalbą. Seminaro metu

Skaityti daugiau

Vasaros stovykla „Istorijos nuotykiai”

https://vgi.caritas.lt/wp-content/uploads/2023/10/2F97A09F-ED70-46DE-9A80-C817DC3150FE.mov Kauno arkivyskupijos Caritas programos „Vaiko gerovės institutas“ dviejų savaičių stovykla „Istorijos nuotykiai“ baigėsi jau vasarą. Džiaugėmės gausiu lietuvių ir ukrainiečių vaikų būriu. Vaikai stovyklos metu turėjo nemažai išvykų ir pramogų, taip pat vaikai lavino stavo komunikacinius bei kūrybinius sugebėjimus. Dalinamės prisiminimais iš vasaros stovyklos.

Skaityti daugiau

Dienos stovykla”Atrask savyje pasaulį” įvyko!

Kauno arkivyskupijos Caritas programos „Vaiko gerovės institutas“ dviejų savaičių stovykla „Atrask savyje pasaulį“ baigėsi. Džiaugėmės būriu vaikų, vadovų, savanorių kūrybiškumu bei darbštumu. Vaikai stovyklos metu mokėsi naujų kompetencijų, stiprino jau esamas (bendravimo, kūrybines). Organizuotų veiklų turinys buvo platus: sportinės estafetės, piešimas ir rankdarbiai, teatro užsiėmimai, karstynės „Uno” parke, koncertas su

DĖKOJAME VISIEMS PROJEKTO „(ne)KITOKIE“ DALYVIAMS

Štai ir baigėsi Europos sąjungos rėmimo programos „Europos solidarumo korpusas“ projektas „(ne)KITOKIE“. Nuoširdžiai dėkojame visiems projekto dalyviams, džiaugiamės pasiektais rezultatais užsimezgusiais glaudžiais ryšiais. Projekto metu suorganizuotos dvi stovyklos, skirtos globojamiems ir įvaikintiems vaikams. Stovyklose, kaip darni komanda, kartu dirbo savanoriai, tėvai ir VGI darbuotojai. Jų metu vyko kūrybinės teatro dirbtuvės,

Šventinis sveikinimas

Dievas Jį numezgė Motinos įsčiose (plg. 139, 13) ir tas, kuris buvo nuo amžių, tapo mūsų Broliu. Švęsdami Viešpaties Gimimą dar stipriau susikibkime, neišleidami vienas kito iš akių, o ypač mažiausiųjų – “numegztų” ir dar “mezgamų”. Tegul Įsikūnijimo stebuklas pripildo mus pasitikėjimo, vilties, džiaugsmo ir dėkingumo bei atveria mūsų širdis,

Skaityti daugiau

Kai pasiklystame tarp griežtų bausmių ir lepinimo

Visi tėvai žino ir yra patyrę, kad vaikų auklėjimas yra ilgas, sudėtingas ir jėgų reikalaujantis procesas. Įtėviams/globėjams šis procesas gali būti komplikuotas ir reikalaujantis ypač daug energijos. Jiems tenka užduotis ne tik auginti, auklėti ir šviesti vaikus, bet ir spręsti jų trauminių patirčių pasekmes. Įvaikinti/globojami vaikai dažnai yra patyrę apleistumą,

Skaityti daugiau

NAŠLAIČIŲ SEKMADIENIS: VIENA DIENA. VIENAS BALSAS. VIENAS TIKSLAS(1)

Ses. Daiva K. Kuzmickaitė MVS Kasmet lapkričio pradžioje tarptautinė ekumeninė akcija (Krikščionių aljansas našlaičiams – Christian Alliance for Orphans, CAFO) pasaulio gyventojus kviečia švęsti Našlaičių sekmadienį. Šią dieną Izaijo žodžiais primenama krikščioniškoji suaugusiųjų pareiga tėvų netekusiems vaikams: „užstokite našlaitį“ (Iz 1, 17). (2) 2019 m. lapkričio 10 d. Lietuvoje pirmą

Skaityti daugiau

Vasaros stovykla „Pažink galiūną savyje”

2019 m. birželio 10-21 dienomis Kauno arkivyskupijos Caritas programos „Vaiko gerovės institutas” vyko dienos stovykla „Pažink galiūną savyje” 8 – 14 m. įvaikintiems ir globojamiems vaikams. Stovykloje dalyvavo 12 vaikų. Dauguma išvykų buvo aktyvios, susijusios su fiziniu judesiu: vykome į Uno parką, lankėmės Girstučio baseine, ieškojome lobio Ąžuolyne, jodinėjome. Net

Skaityti daugiau

Atsipalaidavimo pratimas vaikams prieš miegą (15 min): Įsivaizduok, kad esi didelis žolėdis dinozauras (I dalis)

Pratimą siūlome atlikti kiekvieną vakarą prieš einant miegoti. Tėveliai turėtų paskaitykite pratimą savo vaikams, o jei išeina, kartu jį atlikti (vaidinti, imituoti, žaisti). Nustebsite, kaip šis pratimas gali padėti atsipalaiduoti. Prieš pradedant skaityti, pirma leiskite savo vaikui/vaikams patogiai įsitaisyti.

Skaityti daugiau

Atsipalaidavimas: kaip kontroliuoti neigiamus jausmus

Svarbu, kad jūsų vaikas suprastų, jog po traumos atsiradęs stresas, baimė, nerimas yra normali ir dažna žmonių reakcija į įvairias nelaimes. Šie jausmai dažnai yra lydimi tokių kūno reakcijų kaip: galvos skausmas, pilvo skausmai, padažnėjęs širdies plakimas, pagreitėjęs kvėpavimas. Galbūt jūs pastebėjote, kad vaikas po traumos yra lipšnesis ir visada